Kikapott Andorra ellen Magyarország

FB: Megverték a ,,Pékek” a Magyar válogatottat.

Andorra csapata, amely amatőr játékosokból áll a története során először szerzett gólt Magyarország ellen, ezt megelőzően 2004 októberében Macedónia legyőzésével szerzett három pontot tétmérkőzésen. Magyarország kínos vereség ellenére megtartotta harmadik helyét a VB. selejtezős csoportban, de immár nyolc pont a hátránya a ranglista másodikjától, Portugáliától.

A 26. percben Rubio jobb oldali beadását követően a túlsó oldalon érkező Rebes ívelten a hosszú sarok felé fejelte vissza a labdát, amely a kapufa érintésével bekerült a hálóba (1-0).

A magyar válogatott az első perctől mezőnyfölényben futballozott. Bernd Storck csapata sokkal többet birtokolta a labdát, ugyanakkor komoly veszélyt egyáltalán nem jelentett a hazaiak kapujára, nagyrészt a pontatlan magyar játék miatt.

40. perben Eppel Márton lövését hárította a hazai kapus. Ezután a magyar szurkolók trágár stílusban jelezték a játékosoknak, hogy gyengének értékelik teljesítményüket.

A folytatásra sokkal lendületesebben jött ki a magyar csapat. Ugyan helyzeteket ez sem eredményezett, de távoli lövésekből ezúttal már veszélyeztette az Andorraiak kapuját, több esetben Gomes védte a Magyar válogatott lövéseit.

Az idő múlásával egyre görcsösebbé váltak a magyarok, egyedül a csereként beállt Balogh Norbert tudott rendszeresen párharcokat nyerni a jobb oldalon, de gól ezekből a lehetőségekből sem született. A magyar válogatott alig egy éve még nyolcad-döntős volt a franciaországi Európa-bajnokságon, ezúttal viszont története talán legkínosabb vereségét szenvedte el.

Európai vb-selejtezők, B csoport, 6. forduló:
Andorra-Magyarország 1-0 (1-0)
Andorra La Vella, v.: Kalogeropulosz (görög)
gólszerző: Rebes (26.)
sárga lap: Alaez (27.), Pujol (29.), San Nicolas (36.), Rubio (60.), Vales (79.), illetve Bese (45.)

Andorra:
Gomes – Rubio, Llovera, Lima, San Nicolas – Vales, Rebes – Clemente (Riera, 82.), Pujol (Ayala, 88.), Martinez – Alaez (Maneiro, 68.)

Magyarország:
Gulácsi – Bese, Vinícus, Lang (Balogh N., 56.), Tóth B. – Nagy Á., Kleinheisler – Dzsudzsák, Stieber (Nagy D., 21.), Gyurcsó (Sallai, 71.) – Eppel

 

Kolumbán Zsolt

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: